Paas challenge

Doe je mee met de Paaschallenge?

In tijden van alternatieven, ook om de Goede Week te beleven, is er voor ieder die jong van hart is de Paaschallenge. Nu eens niet van achter een beeldscherm, maar lekker in de buitenlucht, en bijvoorbeeld met één of twee mede-spelers. 

Wat heb je nodig?
– Zin om een stukje te wandelen
– Een telefoon met QR-reader en toegang tot internet (buiten)
– Zin in een verrassende uitdaging

Het spel gaat zo: Je loopt door de straten van Jeruzalem ten tijde van Jezus. In het spel kies je voor een rol, waarbij een eigen opdracht hoort. Je bent op zoek naar geheime aanwijzingen en steeds weer krijg je nieuwe QR-codes. Je moet raadsels oplossen en gaat het gesprek aan met virtuele gesprekspartners. Lukt het je om je opdracht zo goed mogelijk te vervullen? En waar brengt je dat uiteindelijk?

Het is een spel dat je midden in het verhaal van Pasen brengt. Gemaakt voor jongeren (10-18), maar zeker ook geschikt voor volwassenen. Jongeren kunnen het samen spelen. Ouders en ook grootouders kunnen samen met een jongere op stap gaan om dit spel te doen. Een kans om je kleinkind eens uit te nodigen? En het kan natuurlijk ook gespeeld worden door volwassenen onderling, vrienden, partners… 

Hoe doe je mee? Door een berichtje te sturen naar mij. Je krijgt dan de wandelboekjes thuisgestuurd waarmee jullie op pad kunnen gaan (voor elke deelnemer één). Je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen wanneer jullie gaan wandelen. Ergens in de Goede Week is misschien wel het meest mooi.

Dit spel is ontwikkeld door Jong Protestant, onderdeel van de PKN.

Erna Peijnenburg
erna.peijnenburg@okkn.nl