20190407 Kiezen voor God

1 Het verhaal van vandaag gaat over mensen die in een wijgaard werken. Ze mogen de meeste druiven houden, maar een deel moeten ze aan de eigenaar teruggeven.

De wijgaard is ons leven, dat we gekregen hebben. Al het moois dat het leven ons biedt mogen we zelf houden, maar we moeten iets teruggeven aan God.

2 Wat we aan God moeten geven is naastenliefde, barmhartigheid en rechtvaardigheid.

Als we vergeten dat we ons leven gratis hebben gekregen, gaan we in ons leven alleen maar aan onszelf denken.

3 We hebben vandaag ook te maken met het verhaal van Fady, Marwa en Charbel. 

Fady wilde niet meer in het leger dienen, omdat hij trouw wilde blijven aan God en wilde leven in naastenliefde, barmhartigheid en rechtvaardigheid. Maar hiermee zette hij zijn leven op het spel en moest vluchten.

4 Marwa koos voor de liefde. Niet alleen voor Fady, maar ook voor het geloof waarin Fady was opgegroeid. Ze werd christen. Hiermee zette zij haar leven op het spel en moest vluchten.

5 De mensen uit het bijbelverhaal vergeten God en kiezen ervoor om de zoon van God te doden. Marwa en Fady blijven trouw aan God en kiezen ervoor om hun eigen leven op het spel te zetten.

6 Als we Marwa en Charbel straks gaan dopen dan kunnen we God horen zeggen: Jullie zijn door de dood heen naar een nieuw leven gegaan en IK zal je altijd vasthouden.

7 Als we het huwelijk van Marwa en Fady inzegenen dan kunnen we God horen zeggen: Jullie hebben een groot risico genomen door te kiezen voor de liefde voor elkaar. Wees gezegend en wees een zegen voor je omgeving.

Amen.