Joop Albers verlaat de parochie

Na twee maal drie jaar is het mooi geweest

 

Met ingang van de eerste dag van het nieuwe jaar van 2013 is Joop Albers door de bisschop van Haarlem, mgr. dr Dirk Jan Schoon, benoemd tot pastoor van onze parochie. Hij is de opvolger van waarnemend pastoor Rudolf Scheltinga, uit Egmond aan Zee, welke in onze parochie werkzaam was van 1 juni t/m 31 december 2012.

We waren blij dat we met de benoeming van Joop Albers tot pastoor een periode van vastigheid tegemoet kunnen gaan: een eigen pastoor waar mee we verder kunnen bouwen aan onze parochie. Een bouwwerk waarvoor door de drie voorgangers van Joop Albers al fundamenten zijn gelegd: we danken in deze dan ook pastoor Koos van Oosterhout, pastoor Harald Munch en de al genoemde pastoor Scheltinga.

De installatie van pastoor Joop Albers door de bisschop van Haarlem vond plaats op zaterdagmiddag 12 januari 2013, om 16.00 uur. Joop Albers was geen nieuw gezicht in onze parochie; hij was eerder te midden van ons werkzaam geweest.

De tweede periode van onze pastoor liep echter ten einde toen de bisschop Age Alexander Kramer begin februari 2016 tot pastoor voor deze parochie installeerde. Joop blijft de parochie Enkhuizen bedienen.

Joop bedankt voor je tomeloze inzet!